BTW verhoging 1-1-2019

Met ingang van 1 januari 2019 wordt het laag BTW tarief van 6% verhoogd naar 9%. Hiervoor zal u in Coach de nodige aanpassingen/werkzaamheden moeten uitvoeren zodat het nieuwe BTW tarief wordt toegepast.

Moment van instellen

Let er op dat als de tarieven worden aangepast op  1 januari 2019, de tarieven dan in Coach op het einde van de vorige dag (in dit vb dus op 31 december na sluitingstijd) moeten worden ingesteld. Dit omdat de Nachtwacht (die in de nacht/ochtend van 1 januari start) de facturen aanmaakt en dus direct het nieuwe tarief nodig heeft.

BTW wordt pas berekend op het moment van het aanmaken van de daadwerkelijke factuur. Voor abonnementen geld dat facturen worden aangemaakt door middel van het factuurschema. Indien er dus facturen moeten worden aangemaakt wordt hiervoor automatisch het juiste BTW tarief gebruikt. Voor Kassa artikelen geld dat het BTW tarief direct bij verkoop wordt gebruikt.

De belastingdienst geeft echter wel aan dat als er diensten worden geleverd na de invoerdatum de btw dan ook van te voren moet worden aangepast. Zie de site van de belastingdienst voor meer informatie.

Instructies voor het aanpassen van het tarief

ga naar menu Financieel – Onderhoud – Belasting

Dubbelklik op de te veranderen BTW regel of selecteer de te veranderen BTW regel en klik op openen.

pas het tarief aan en klik op opslaan

Doorberekening BTW aanpassing
Let op dat de BTW aanpassing niet automatisch wordt doorberekend naar de leden.
M.a.w. de ledenprijs (incl. BTW) blijft dezelfde. Als de wijziging wel moet worden doorberekend moet u dus zelf de prijs van het artikel/activiteit handmatig aanpassen!

Klik hier voor het aanpassen van prijzen voor abonnementen.
Klik hier voor het aanpassen van prijzen van Kassa artikelen.